Flytvästar – olika varumärken

Varumärken för flytvästar

Marknaden för flytvästar är gigantisk och det finns många olika varumärken att välja mellan. Här får du lära dig något om alla de mest populära.

Flytvästar är en viktig säkerhetsutrustning för alla som tillbringar mycket tid i vatten, oavsett om det handlar om fiske, segling eller andra vattenaktiviteter. Det finns många olika varumärken för flytvästar på marknaden, alla med olika egenskaper och priser. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på några av de mest populära varumärkena för flytvästar och jämföra deras olika egenskaper och vad de är extra bra på. På så sätt kan du få en bättre förståelse för de olika alternativen som finns, och välja det varumärke som passar bäst för dina behov och din budget.

Baltic

Baltic är ett svenskt varumärke för flytvästar som är ett av världens största och finaste flytväst-företag. De gör marknadens absolut finaste flytvästar utifrån ett designperspektiv, och de har ett jättestort sortiment med allt från seglarvästar till fiskeflytvästar och uppblåsbara flytvästar. Deras flytvästar kännetecknas av hög kvalitet, god passform och snygg nordisk design. Dessutom är de faktiskt riktigt prisvärda och inte alls alltid dyrast. Baltic erbjuder också 5 års garanti på sina västar, vilket talar för deras goda kvalitet.

Baltic säljs online på deras egen sajt och hos återförsäljare som Moory.

BASE

BASE är ett varumärke för flytvästar som siktar in sig på vattenskidor, wakeboard, kneeboard och andra liknande vattensporter. Deras västar har bra passform och är utformade för att ge maximal rörlighet och frihet.

Crewsaver

Crewsaver är ett engelskt varumärke för flytvästar som vänder sig till professionella seglare och andra som har höga krav på sin utrustning. Deras västar har bra passform och är utformade för att ge maximal rörlighet och frihet, samtidigt som de är robusta och kan tåla tuffa förhållanden. Crewsaver erbjuder allt från uppblåsbara flytvästar till barnflytvästar och seglarvästar.

Fladen Fishing

Fladen Fishing är ett varumärke för flytvästar som vänder sig till sportfiskare och andra som är aktiva i vatten. Deras västar har många fickor för förvaring av fiskeutrustning, justerbart midjebälte för bättre passform, SOLAS-reflexer för extra säkerhet och skön nackkrage för ökad komfort.

Helly Hansen

Helly Hansen är ett varumärke för flytvästar som vänder sig till vanligt folk, seglare, fiskare och andra som är aktiva i vatten. Deras västar har bra passform och är utformade för att ge maximal rörlighet och frihet. Deras flytvästar är också robusta och kan tåla tuffa förhållanden. Helly Hansen som från början var norskt kännetecknas av snygg design, rimligt pris och bra kvalitet.

JOBE

JOBE är ett holländskt varumärke för flytvästar som vänder sig till vattensportsentusiaster och andra som är aktiva i vatten. Deras västar har bra passform och är utformade för att ge maximal rörlighet och frihet. JOBE har ett stort sortiment av flytvästar i neoprene för olika vattensporter och vattenskoteråkning.

Lalizas

Lalizas är ett varumärke för flytvästar som är världsledande på räddningsvästar. De tillverkar alla möjliga olika typer av säkerhetsutrustning och just deras räddningsvästar är mycket populära. Deras västar har kanske inte den bästa passformen men är utformade för att ge maximal säkerhet och kunna vända användaren i vattnet.

Musto

Musto är världens finaste och dyraste varumärke för flytvästar som vänder sig till professionella seglare och andra som har höga krav på sin utrustning. Deras västar har bra passform och är utformade för att både vara snygga och “inne”, och dessutom erbjuda den yttersta nivån av kvalitet. Musto har ett stort sortiment och är kanske extra kända för sina uppblåsbara flytvästar.

Plastimo

Plastimo är ett franskt varumärke för alla möjliga typer av båttillbehör – så även flytvästar. De har modeller som vänder sig till vanligt folk, båtliv och seglare och andra som är aktiva i vatten. Deras flytvästar är kanske inte snyggast men de funkar, är säkra, har rimlig kvalitet och är framförallt ofta prisvärda i jämförelse med andra alternativ.

Regatta

Regatta är ett norskt varumärke för flytvästar som vänder sig till seglare, fiskare och andra som är aktiva i vatten. De har några riktigt fina och lyxiga flytvästvästar, de är bäst på flytoveraller och deras västar har bra passform och är utformade för att ge maximal rörlighet och frihet. Regatta har allt från seglarvästar till räddningsvästar och uppblåsbara flytvästar. Deras kunskap kommer från början från avancerade strapatser och oljeborrplattformar i Nordsjön – och från profesionella fiskare. Trust the locals!

Spinlock

Spinlock är ett brittiskt varumärke för flytvästar som framförallt vänder sig till seglare – både kappseglare, jolleseglare och fritidsseglare. Deras flytvästar kännetecknas av oerhört hög kvalitet, snygg design och skön passform. De är inte billigast – utan ligger i de översta prisnivåerna – men de ger ändå bra valuta för pengarna. Spinlock erbjuder ett stort sortiment men fokus ligger på uppblåsbara flytvästar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *